آگاهی داشتن و اطلاع از قوانین حقوقی که افراد می توانند در پرونده ها و یا شرایط عادی جامعه داشته باشند ضروری ست از این رو گروه وکالت تاوکیل قصد دارد قوانینی که افراد زیادی با این مسائل و پرونده ها سروکار دارند و درگیر هستند، بیان کرده و نسبت به این موضوعات آگاهی دهند.
بررسی قوانین حقوقی که باید بدانیم
در ادامه به طور پرسش و پاسخ درباره قوانین و حقوق افراد در دادگاه ها مطلب را ادامه می دهیم. اگر شما نیز درباره حقوق شهروندی در دادگاه ها سوالی دارید و یا نیاز مشاوره در برخی پرونده های خود باما درمیان بگذارید تا پاسخ دهیم.
اگر وراث در تقسیم سهم الارث خود به توافق نرسند، یکی از راه ها درخواست تقسیم ارث خود را از دادگاه است. در فصل هفتم قانون امور حسبی به این موضوع پرداخته شده است.
ماده ۳۰۰ قانون امور حسبی می گوید:
“در صورت تعدد وراث، هر یک از آن ها می توانند از دادگاه درخواست تقسیم سهم خود را از سهم سایر افراد دارای سهم ارث بکنند.”
ماده ۳۰۴ همین قانون نیز می گوید:
درخواست تقسیم باید کتبی و شامل موارد زیر باشد:
• نام و مشخصات درخواستکننده و فرد متوفی.
• ورثه و دیگر افرادی که ترکه باید بین آنها تقسیم شود و سهم هر یک.
ماده ۳۱۷ قانون نیز بیان دارد که:
“اگر مالی، از جمله منقول یا غیرمنقول، قابل تقسیم و تعدیل نباشد، ممکن است مبلغی که از فروش آن بدست آمده را تقسیم کرد. فروش اموال به طور معمول صورت می گیرد مگر آنکه یکی از وراث خواستار مزایده آن باشد.”
با توجه به اطلاعات بالا، میتوانید دادخواست تقسیم سهم الارث خود را به دادگاه بدهید.
علاوه بر این، امکان خواهانهکردن موضوع به شرط وجود یکی از موارد معین برای هر یک از شرکا وجود دارد که نتیجه آن خارج کردن آن شریک از ملک مورد اختلاف است.
همچنین، شما میتوانید با ارسال اظهارنامه و اخطار اجرت مثل ایام تصرف، درخواست خود را ارائه داده و در صورت امتناع طرف، شخص را به پرداخت مبلغ معادل اجاره آن محل (به اندازه سهم خود) اجبار کنید.
ماده 1 قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۷۶ می گوید که: از تاریخ اجرای این قانون، تمامی اجاره های مسکونی، تجاری، مکان های کسب و کار، اماکن آموزشی، خوابگاه های دانشجویی و ساختمان های دولتی و همانند آن که با قرارداد رسمی یا عادی منعقد می شوند، تابع قوانین قانون مدنی و مقررات این قانون و شرایط توافقی میان موجر و مستاجر خواهند بود.
ماده 3 همین قانون نیزبیان داد که: پس از پایان مدت اجاره و به دلیل درخواست موجر یا نماینده قانونی او، خالی کردن مستاجر از ملک اجاره ای با سند رسمی در یک هفته و در مورد اجاره با سند عادی در یک هفته پس از ارائه درخواست خالی کردن به دستور مقام قضایی در محل قضایی توسط افراد مسئول اجراییثبت صورت خواهد گرفت.
ماده 6 این قانون هم بیان می کند که: اگر مالک ملک تجاری خود را به اجاره داده باشد، میتواند مبلغی به نام “سرقفلی” از مستاجر دریافت کند. همچنین، مستاجر می تواند در طول دوره اجاره برای واگذاری حق خود، مبلغی به عنوان سرقفلی از موجر یا مستاجر دیگر دریافت کند، مگر آنکه در قرارداد اجاره انتقال حق به شخص دیگر ممنوع شده باشد.
تبصره 2 – اگر موجر به صورت قانونی سرقفلی را به مستاجر منتقل کند، در زمان خالی کردن مستاجر، حق مطالبه سرقفلی به قیمت عادل روز را دارا است.
بنابراین، در صورت پایان مدت اجاره، جز تخلیه، دیگر راهی وجود ندارد و شما موظف به خالی کردن ملک هستید. اگر پرداخت سرقفلی به مالک انجام شده باشد، حق برای مطالبه آن به قیمت روز را دارید. این نشان میدهد که در پایان مدت اجاره، دیگر امتیازی برای شما وجود ندارد و باید ملک را تخلیه کنید. همچنین داشتن کالاهایی در فروشگاه شما حقی برای شما ایجاد نمی کند و به دلیل پایان نزدیک قرارداد، اقداماتی برای یافتن مکان جدید یا تمدید قرارداد با موجر خود را انجام دهید.