در دادگاه ها به دلایل مختلف پرونده های قضایی شکل می گیرد. اما یکی از پرونده هایی که به تعداد زیادی رد دادگاه ها دیده می شود مسئله تصرف عدوانی ست. اما اینکه مجازات جرم تصرف عدوانی چیست؟ و اگر دچار این جرم شدید و یا کسی این کار را در حق شما کرد نیاز است تا با یک وکیل حرفه ای و درجه یک همراه باشید و مشاوره دقیق و حرفه ای داشته باشید.
جرم تصرف دعوانی دقیقا یعنی چه؟
قبل از اینکه با مجازات تصرف عدوانی آشنا شوید بهتر این است که با مفهوم دقیق این کلمه و این جرم بیشتر آشنا شویم، به زبان ساده اگر بخواهیم بگوییم؛ وقتی به زور و بدون قانون ملکی را به تصرف درآورید می گویند تصرف عدوانی؛ مثلا وقتی شما صاحب زمینی هستید و شخصی یا اشخاصی به زور این زمین را صاحب می شوند، مصداق بارز تصرف عدوانی است.
این جرم به مفهوم صاحب شدن مالکیت سرمایه افراد بدون رضایت و اجازه قانون است. این را نیز بدانید که تصرف عدوانی فقط نسبت به اموال غیرمنقول اتفاق می افتد. برای ارائه دعوای رفع تصرف، باید 3 مورد را برای این کار را اثبات کنید؛
- گذشته تصرف خواهان
- عدوانی بودن تصرف خوانده
- لحوق تصرف خوانده
مجازات جرم تصرف عدوانی
تصرف عدوانی، به دلیل غیرقانونی بودن، مجازاتی را به دنبال دارد. در صورتی که مالک مورد تصرف شکایت کند، طبق ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی، دادگاه باید پرونده را مطابق آیین دادرسی کیفری بررسی کند. بر اساس این قانون، مجازات متصرف می تواند شامل حبس از یک ماه تا یک سال باشد. در اینجا باید ذکر شود که این ماده قانونی فقط به اموال غیرمنقول اشاره دارد و اموال منقول را شامل نمی شود.