بهتر است بدانید که رای غیابی به طور کل در دادگاه زمانی صادر می شود که یکی از طرفین پرونده مورد بررسی در دادگاه حضور پیدا نکند. زمانی به این شکل قاضی پرونده رای را صادر می کند که متهم یا شخص خواسته شده در دادگاه حاضر نشود با دلیل اینکه اطلاعی از جلسه های بررسی در دادگاه نداشته باشد. در این مقاله به بررسی اینکه شرایط طلاق غیابی چیست؟ خواهیم پرداخت.
در ماده قانون 68 قانون اساسی؛ ابلاغ رای غیابی باید به شخصیت انسانی واقعی متهم صورت بگیرد تا رسیدگی به پرونده به طور صحیح انجام شود.
شرایط طلاق غیابی از طرف مرد
همانطور که در مباحث و مقالات قلبی توضیح داده شد به طور عموم و کلی حق طلاق مرد است. یعنی مرد هر زمانی که بخواهد می تواند نسبت به طلاق زوجه اثدام کند و زن نیز تاثیری در این درخواست طلاق ندارد و تنها با درخواست طلاق او امکان طلاق گرفتن در شرایطی حاصب می شود.
با توجه به ماده 1133 قانون اساسی این حق همانطور که گفتیم در اختیار مرد است، این یعنی در صورت حضور نیافتن زن در دادگاه نیز حکم طلاق سادر میشود. ولی در صورتیکه زن در خواست واخواهی کند این رای غیابی از سمت دادگاه قابل واگذاری است.
مطابق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، حق طلاق در اختیار مرد قرار دارد و اگر مردی دادخواست طلاق را به طرفیت همسرش بدهد و زن حضور نیابد و یا حضور نداشته باشد و همچنین لایحه را نیز ارائه ندهد، رای طلاق صادر خواهد شد. در صورتی که زن درخواست واخواهی کند، رای طلاق غیابی به مهلت قانونی از طرف دادگاه قابل واگذاری است. این یعنی حکم طلاقی که به درخواست مرد از دادگاه صادر شده است ددر زمان ثبت شدن طلاق موارد مربوط به حقوق مالی زن در رای دادگاه تاثیر گذار است. حقوقی مانند:
- مهریه
- اجرت المثل ایام زوجیت
- نفقه ایام عده
- مفثه های معوقه مانده.( در صورت درخواست زن)
- حقوق مندرج در عقدنامه درصورت امضاء زوج مثل حق تنصیف اموال.